Posjet sajmu vina 8. BeoWineFair u sklopu Beogradskog sajma turizma i „Podrumu Radovanović” u Krnjevu.

26.02.2017. 22:02

Posjet predstavnika Udruge „Vinski putevi Hrvatske” sajmu vina 8. BeoWineFair u sklopu Beogradskog sajma turizma i „Podrumu Radovanović” u Krnjevu.

Predsjednik Udruge „Vinski putevi Hrvatske“, Robert Bregant bio je u dvodnevnom radnom posjetu Srbiji, 24. i 25. veljače 2017.

U petak, 24. 02. u društvu ...

... predstavnika „Vinskih puteva Srbije“ (Zoran Rapajić, Kosta Botunjac), posjetio je Beogradski sajam turizma, u okviru kojeg je organiziran sajam vina (8. BeoWineFair). Tom prilikom, održali su nekoliko zajedničkih sastanaka sa vlasnicima eminentnih vinarija u Srbiji među kojima su bili: Sava Jojić („Mačkov podrum“ iz Iriga), Laslo Boni („Dibonis“ iz Subotice), Andrej Samikin („PIK Oplenac“ iz Topole), kao i sa predsjednikom TO Aleksandrovac Vladimirom Raškovićem. Svi oni upoznati su sa aktivnostima ovih udruga i planovima za ovu godinu.

U subotu, 25. 02. organiziran je sastanak sa Borom Jovićem (Podrum „Malča“ iz Malče kod Niša) kao i posjet „Podrumu Radovanović“ iz Krnjeva gdje ih je dočekao legendarni Miodrag Mija Radovanović, vlasnik vinarije. Grupu od devetoro vinoljubaca predvodili su Robert Bregant (VPH), Zoran Rapajić (VPS) i Nebojša Radinović (VPS).
U divnom ambijentu čuvene vinarije, uz tradicionalnu hranu iz ovog dijela Srbije, uz zvuke grupe „Time“, gosti su posluženi najboljim vinima ove vinarije (Sovinjon blan, Šardone Selekcija, Roze, Kaberne fran, Kaberne Sovinjon Rezerva i najbolje vino ove vinarije Kaberne Sovinjon 25). Gosti su bili posebno počašćeni što ih je vlasnik vinarije osobno poslužio arhivskim Šardoneom iz 2011. Predsjednici udruga uručili su gospodinu Miodragu Miji Radovanoviću prigodne poklone te se kratkim govorom zahvalili na bezrezervnoj podršci i doprinosu u ostvarivanju zajedničkih ciljeva dvaju udruga.

U večernjim satima priređeno je tradicionalno druženje predstavnika ove dvije udruge.

Fotografije

CAN_1191CAN_1549CAN_1551Bregi poklon7E0F94624-3A43-41DE-9013-1CCCB36C351BBregi poklon5Bregi poklon6ekipa sa Mijomgovor Rapajicgrupa u obilasku1Podrum2Podrum3Podrum6

Arhiva vijesti