4. NOVEMBERFEST U ZAGREBU (15. - 17. studeni 2019.)

Udruga "Vinski putevi Hrvatske" kao nositelj aktivnosti u razdoblju od 15. do 17. studenog 2019. godine organizirala je 4. Novemberfest pod nazivom "VINSKIM ZAGREBOM" u sklopu prekogranične suradnje.

 

PRVI DAN - Petak, 15. 11. 2018.
Oko 19 sati predstavnici udruge "Vinski putevi Hrvatske" dočekali su goste iz Udruge "Vinski putevi Srbije" (Beograd), te ljubitelje vina s otoka Hvara i ostale goste. Nakon smještaja i kraćeg odmora u 20.00 sati sastali smo se u najstarijem Zagrebačkom "pajzlu" na broju 9, birtiji "Pod starim krovovima" koja ovdje egzistira od davne 1830. godine. Ovdje je Robert Bregant, predsjednik udruge "Vinski putevi Hrvatske", otvorio 4. Novemberfest, predstavio program i službeni plakat, te upoznao sudionike s financijskom potporom koju je pružio Grad Zagreb. Pozdravni govor održao je i Zoran Rapajić, predsjednik udruženja "Vinski putevi Srbije", te Čedomir Bregant, dopredsjednik udruge "Vinski putevi Hrvatske". Nakon uvoda održana je prezentacija i degustacija eno-gastro ponude Srbije. Predstavljena su vina vinarije Milosavljević i vina Podruma Radovanović iz Krnjeva. Oko 22 sata uslijedilo je krštenje vina udruge "Vinokrst", a prema pravilima "Zagrebačke puntarije".

  

DRUGI DAN - Subota, 16. 11. 2018.
Nakon doručka, za sudionike festivala organiziran je posjet OPG-u i vinariji Polovanec u Sesvetama. Gospodin Miroslav Polovanec predstavio je svoj OPG, priredio prezentaciju i degustaciju svojih vina i domaćih gastro specijaliteta. Nakon prezentacije i degustacije uslijedio je ručak s tradiocionalnim prigorskim jelima. Oko 14 sati sudionici Novemberfesta uputili su se u Kuriju Žunec, još jednu točku na Zagrebačkoj vinskoj cesti. Ljubazni domaćini Žunec priredili su degustaciju i prezentaciju svoj eno-gastro proizvoda kao i autohtonih prigorskih jela.
Nakon povratka u grad i kraćeg odmora okupili smo se u Vivat fina vina vinskom baru gdje smo goste upoznali s autohtonim vinima Hrvatske koje smo i degustirali (malvazija, škrlet).

TREĆI DAN – Nedjelja, 17. 11 2018.
U prijepodnevnim satima članovi udruge domaćina "Vinski putevi Hrvatske" zatvorili su ovogodišnji, četvrti po redu, Novemberfest i ispratili goste.